Weer en klimaat van Mexico

Weersverwachting

Vandaag
35°C
Morgen
33°C
23 sep
30°C
24 sep
30°C
25 sep
34°C
26 sep
33°C
27 sep
34°C

De meeste mensen gaan naar Yucatan in het noordoosten van Mexico. Daarom gaat deze pagina over het weer en klimaat van Yucatan. Yucatan is erg plat en zit dichtbij het zeeniveau. Daardoor zijn de temperaturen het hele jaar vrij warm. Wanneer je verder van de kust zit dan liggen de temperaturen nog iets hoger. Mexico heeft een tropisch klimaat en kent twee belangrijke seizoenen voor het weer, het regenseizoen en het orkaanseizoen.

Regenseizoen Mexico

Van mei tot oktober is het regenseizoen in Mexico. Gedurende deze periode kan het elke dag regen. Wanneer je geluk hebt dan is het een dag (deels) droog. De andere maanden van het jaar kennen geen tot weinig regen.

Orkaanseizoen Mexico

Iets waar je rekening mee moet houden als je naar Mexico reist is de kans op orkanen die je vakantie flink kunnen verpesten. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. Het is dus verstandig om buiten deze maanden je vakantie te boeken.

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd voor Mexico is van december tot en met maart, dan valt de minste regen en is het gemiddeld 29 graden. In de overige maanden is het gemiddeld 32 graden en valt er veel regen. In de zomermaanden is er kans op orkanen.

Bekijk meer weer en klimaat info van Mexico.