Leukste activiteiten in Mexico

Activiteiten in Cancun

Dolphinaris Cancun

Prijzen variëren tussen $85 (€0,00 euro) en $199 dollar (€0,00 euro). Je kunt hier op verschillende manieren met de dolfijnen zwemmen, knuffelen en duiken, maar ook dolfijnentrainer worden voor een dag!

Interactive aquarium Cancún

In het Interactive aquarium Cancún kun je genieten van de vele attracties,  zoals de aquaria met een totaal volume van meer dan 27.800 liter water. Dit is het verblijf van allerlei zeedieren, waaronder kleurrijke tropische vissen en haaien.

Houd een zeester in je handen, raak een rog aan of bezoek een van de prachtige dolfijnenshows in dit aquarium. Daarnaast kun je er zwemmen met dolfijnen. 

Delphinus Dreams Cancún

Delphinus Dreams Cancún ligt een mooie natuurlijke lagune. Je kunt hier met dolfijnen zwemmen midden in de hotelzone.

Het is een kleine locatie wat betekend dat de groepen klein zijn en dit zorgt voor een rustige, persoonlijke ervaring.

Cancún Golf Club

Als je van golf houdt, ben je in Cancún op de juiste plek. Je kunt onder andere golfen bij de Cancún Golf Club.

Uitkijktoren (Torre escenica)

Deze tachtig meter hoge uitkijktoren draait rond waardoor je een prachtig uitzicht over heel Cancun hebt.

Adres: Boulevard Kukulkan Km 4, Zona Hotelera  Cancun.

Wet ’n wild

Een waterpark met verschillende glijbanen en zwembaden. Het eten en drinken is bij de prijs inbegrepen.

Adres: Boulevard Kukulkan Km. 25, Zona Hotelera Cancun.

Croco Cun Zoo

Croco Cun Zoo is een dierentuin tussen Cancun en Playa del Carmen in Puerto Morelos. Je vind hier veel dieren die in de jungle van Yucatán leven. Je krijgt een rondleiding van ongeveer een uur van een gids.

Tijdens deze rondleiding zul je verschillende dieren voeren, krijg je een wurgslang om je nek gehangen en kun je gezellig door het krokodillen verblijf wandelen. Best eng als er gigantische krokodillen rechts en links van je liggen zonder een hek er tussen.

Online tickets via iDeal

Coco Bongo

De Coco Bongo is één van de meest bekende uitgaansgelegenheden in Cancun. Hier kun je terecht voor wervelende shows en avondvullend entertainment.

Señor Frogs

Hier kun je eten en ’s avonds helemaal uit je dak gaan. Woensdags is er een Glow Party en zaterdags een foam party. Op elke avond betaal je voor een avond feesten in Señor Frogs $45 dollar bij een online boeking en $50 dollar normaal.

Daarnaast hebben ze een party boot deze kost $57 online en $63 normaal, ook hier alles inclusief.

Jimmy Buffett’s Margaritaville

Hier kun je eten en natuurlijk margarita’s drinken. ’s Avonds transformeert het restaurant in een nachtclub waar elke avond live muziek wordt gespeeld.

Hard Rock Café

Overdag wordt hier Amerikaans voedsel geserveerd. ’s Avonds van 22.00 tot 01.00 is er live muziek.

Carlos ’n Charlie’s

Mexicaans en Amerikaans voedsel. Daarnaast kun je hier sport kijken.

Señor Frogs

Hier kun je eten en ’s avonds helemaal uit je dak gaan. Woensdags is er een Glow Party en zaterdags een foam party. Op elke avond betaal je voor een avond feesten in Señor Frogs $45 dollar bij een online boeking en $50 dollar normaal.

Daarnaast hebben ze een party boot deze kost $57 online en $63 normaal, ook hier alles inclusief.

Captain Hook

Captain Hook: met een replica van een 18e eeuws Spaans schip ga je de zee op om de hele avond te eten en te drinken en te genieten van een piratenshow.

Activiteiten in Playa del Carmen

Xplor

Ten zuiden van Playa del Carmen heb je een aantal pretparken; Xel-Ha, Xcaret en Xplor. Xplor is de meest avontuurlijke van de drie. Hier kun je over de jungle sjezen met een zipline, met een amfibie voertuig door de jungle en grotten rijden of zwemmen in een ondergrondse rivier.

Toegang is op basis van All Inclusive, je hoeft dus zelf geen eten en drinken mee te nemen. Koop je tickets makkelijk online via iDeal

Xel-Ha

Xel-Ha is een gigantisch natuurlijk aquarium. Een natuurlijke inham en lagune en een plek waar ondergrondse waterstromen samen komen met het zoute water van de zee. Hier kun je snorkelen tussen talloze soorten bijzondere vissen. En je kunt hier ook zwemmen met dolfijnen.

Als je online boekt krijg je korting op de toegangsprijs van $89 dollar en betaal je $80,99 dollar. Toegang is op basis van “all inclusive”, je hoeft dus zelf geen eten en drinken mee te nemen.

Xcaret

Xcaret is het meest veelzijdige van de drie parken: Xcaret, Xplor en Xel-Ha. In Xcaret kun je snorkelen in ondergrondse rivieren of juist in de prachtige lagune. Er zijn zwembaden en jacuzzi’s en een prachtig wit strand waar je heerlijk kunt relaxen.

Je kunt wandelen door de jungle waar je bedreigde planten en bomen vind en waar de tropische vogels om je heen vliegen. Daarnaast zijn er echte Maya ruïnes die je kunt bezichtigen, je kunt genieten van het uitzicht op het hoogste punt van het park bij de kapel gewijd aan Sint Franciscus van Assisi en je kunt een nagebouwd Maya dorp bezoeken waar je zelfs een Maya begraafplaats vind!

Er zijn twee eilanden waar je jaguars en poema’s kunt zien, er zijn schildpadden en apen… eigenlijk teveel om op te noemen!

Koop je ticket online

Delphinus Riviera Maya

Deze locatie biedt verschillende opties aan om te zwemmen met dolfijnen, namelijk:

Het eerste programma heet Primax 4. Het beste deel van deze activiteit is de beroemde “voeten duwen”, waar je voortbewogen wordt over het water op een zodanig hoge snelheid dat je uit het water getilt wordt als Superman! Daarnaast zijn de groepen altijd maximaal 4 personen waardoor het extra bijzonder wordt. Dit duurd een uur waarvan je 45 minuten met de dolfijnen zwemt.

Dit programma kost $159.

Het tweede programma heet Couples Dream Swim. Hierbij kun je als koppel samen de dolfijnen ervaren, maar dit mag ook met je kind, een vriend/vriendin of een ander familie lid. Je krijgt de kans om mooie foto’s te nemen voor een mooie herinnering. Dit is ook een mooi moment om bijvoorbeeld je partner ten huwelijk te vragen.

Dit programma kost $399

Het derde programma heet Trainer for a Day. Met dit programma ga je een hele dag meelopen met een dolfijnentrainer. Je krijgt meerdere informatieve activiteiten en 200! minuten in het water met de dolfijnen. de lunch en drinken zijn hierbij inbegrepen. in totaal duurd dit programma 8 uur.

Dit programma kost $209

Het vierde programma heet The One. Dit is een hele bijzondere optie. Je gaat hierbij namelijk alleen met een dolfijnentrainer het water in. Er zullen geen enkele andere mensen bij je in het water zijn. Je krijgt hierbij een uur de tijd in het water met de dolfijn.

Dit programma kost $499

Het vijfde programma heet Dolphin Ride. Dit is een goedkoper programma waarbij je onderandere een ritje van een dolfijn krijgt door je vast te houden aan de rugvin. Deze optie duurd 45 minuten waarvan je een half uur met de dolfijnen zwemt. De groepen bestaan uit 10 of minder mensen.

Dit programma kost $119

Delphinus Xcaret

Deze locatie biedt 3 verschillende programma’s voor het zwemmen met dolfijnen. Hieronder staan ze in het kort beschreven:

Het eerste programma heet Primax. Hierbij ga je zwemmen met de dolfijnen, kun je ze aanraken, een kus krijgen van een dolfijn, en een voetenduw waarbij de dolfijn je met zn snuit vooruit zwemt met zo’n snelheid dat je tot je middel uit het water getild word. Deze optie duurt 1 uur waarvan een kwartier uitleg en 3 kwartier in het water. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen.

Dit programma kost $149

Het tweede programma heet Interax. Je krijgt een kus van de dolfijnen, en je kunt ze aaien. Daarnaast laten de dolfijnen acrobatische kunsten zien, en kun je hun gedrag in het water observeren. Dit programma duurt 3 kwartier, waarvan een kwartier uitleg en een half uur in het water. de groepen bestaan uit maximaal 10 personen.

Dit programma kost $99

Het derde programma heet Dolphin Kids. Dit is een perfect programma niet alleen voor kinderen maar ook voor mensen die niet kunnen zwemmen, of ouderen. Deze optie duurt een half uur waarvan 10 minuten uitleg. De rest van de tijd is in het water maar op een plateu waarbij je niet geheel onder water komt zodat je gewoon kunt staan. Er kan veel gebeuren in dit programma zoals een dolfijnenkus, vrij zwemmen, staan op het platform, een knuffel, singalen, applause, dansen, zingen en hand/vinnen schudden. De groepen bestaan uit maximaal 12 personen.

Dit programma kost $69

Delphinus Xel-Ha

Deze locatie heeft  5 verschillende programma’s

Het eerste programma heet Primax. Hierbij ga je zwemmen met de dolfijnen, kun je ze aanraken, en kun je een kus krijgen van een dolfijn. Ook is een voetenduw een optie, waarbij de dolfijn je met zijn snuit vooruit zwemt met zo’n snelheid dat je tot je middel uit het water getild wordt! Deze optie duurt 1 uur waarvan een kwartier uitleg en 3 kwartier in het water. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. Dit programma kost $149.

Het tweede programma heet Trainer for a Day. Met dit programma ga je een hele dag meelopen met een dolfijnentrainer. Je krijgt meerdere informatieve activiteiten en 200 minuten in het water met de dolfijnen. De lunch en drinken zijn hierbij inbegrepen. In totaal duurt dit programma 8 uur. Het programma kost $209.

Het derde programma heet Interax. Je krijgt een kus van de dolfijnen, en je kunt ze aaien. Daarnaast laten de dolfijnen acrobatische kunsten zien en kun je hun gedrag in het water observeren. Dit programma duurt 3 kwartier, waarvan een kwartier uitleg en een half uur in het water. Het programma kost $99.

Het vierde programma heet Delphinus Trek. Dit is een hele bijzondere optie, hierbij ga je namelijk met een duikershelm 4 meter onder water om op de bodem met de dolfijnen in contact te komen. De duikhelm zit met een slang verbonden met de bovenwereld, daardoor ben je echt aan het duiken, zonder dat je een duikbrevet nodig hebt. Je kunt hierbij kusjes krijgen van de dolfijnen, met ze over de bodem mee lopen, je kunt ze aaien, met ze zwaaien en een hand/vin schudden. Je kunt ook gewoon kijken hoe ze zich gedragen onder water en hoe ze rustig voorbij zwemmen. Dit programma duurt 60 minuten, waarvan 45 minuten in het water. De kosten voor het Delphinus trek programma bedragen $149.

De vijfde optie heet Xel-Ha Dolphinclusive. Dit is toegang tot het Xel-Ha park in combinatie met het dolfijnen programma Primax ($239) , Dolphin Ride ($199) , of Interax ($159).

Activiteiten op Isla Mujeres

Prisma Golf Carts

Als je aankomt in het dorp Isla Mujeres kun je direct een golfkarretje huren om hiermee het eiland te verkennen. Super leuk! Er zijn meerdere bedrijven, waarvan Prisma Golf Carts er een is.

Fietsen huren

Isla Mujeres is maar zeven kilometer lang en maar 650 meter breed, je kunt dus prima het eiland verkennen met een fiets. Er zijn veel verschillende bedrijven die fietsen verhuren, echter hebben zij geen website. Je zal op het eiland moeten kijken waar je een fiets kunt huren.

Parque Garrafon

Dit is een prachtig park waar je kunt snorkelen, kajakken en waar ze een zip line hebben over het park en het water. In het park naast Parque Garrafon kun je met dolfijnen zwemmen.

Adres: Carretera Garrafón Lote 9 Kilometro 6, Supermanzana 9, Isla Mujeres.

Toegangsprijzen zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Voor de toegangsprijs ga je in ieder geval met de boot vanuit Cancun naar het park, verblijf je daar de hele dag op basis van All Inclusive en kun je met de zip line.

Parque Garrafon bezoeken

Om dit park te bezoeken moet je met de boot er naartoe. Eenmaal aangekomen kun je je de hele dag vermaken met alle leuke activiteiten die er te doen zijn.

Boek je online ticket

Dolphin Discovery Cancún Isla Mujeres

Hier kun je zwemmen met dolfijnen, maar ook met haaien, roggen, zeekoeien en zeeleeuwen. Je kunt  er op comfortabele lounge stoelen rondhangen of  traditionele Mexicaanse gerechten proeven.

Toegangsprijzen zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Voor de toegangsprijs ga je in ieder geval met de boot vanuit Cancún naar het park, en weer terug.  er is ook een open bar en een lunch buffet.

Activiteiten op Cozumel

Chankanaab nationaal park

Zo’n negen kilometer ten zuiden van San Miguel de Cozumel bevind zich de Laguna Chankanaab. In dit park is van alles te doen: je kunt snorkelen en duiken, naar de zeeleeuwen show, kajakken, naar de spa, er is een park met replica’s van Maya beelden die elders op Yucatán gevonden zijn, een botanische tuin… eigenlijk te veel om op te noemen.

Je kunt je hier in ieder geval prima een dag vermaken. Wat heel bijzonder is om hier te doen is een Temazcal, een stoombad met aromatische en medicinale kruiden zoals de Maya’s dit vroeger deden.